Antosiyanin Nedir? Etkileri Nelerdir? - Mor Un

Antosiyanin Nedir? Etkileri Nelerdir?

Kırmızı & mor sebze ve meyvelerde bulunan, onlara renklerini veren “antosiyanin” adlı pigmenttir.

Meyve ve sebzelere kendine has tadı ve rengi veren antosiyanin, bitkileri zararlı canlılardan korumakla birlikte insan sağlığını da olumlu yönde etkiler.

Hücrelerimizi onarır, kalp-damar sağlığımızı korur, kan şekerimizi dengeleyerek diyabete bağlı şikayetlerimizi azaltır.

En güçlü antioksidanlardan biri olan antosiyanin, glisemik indeksi %20 yavaşlatarak kan şekerini dengeler. Tokluk hissi yaratır, diyete yardımcı olur.

En önemli etkisi antioksidan olması sebebiyle kardiyovasküler ve nörodejeneratif hastalıkların önlenmesinde yardımcı olmasıdır.

Leave a Reply