Rengi Neden Mor? - Mor Un

Rengi Neden Mor?

Mor renk, Kırmızı sebze meyvelerdeki aktif bileşenlerin doğal renginden geliyor. Mor gıdaları özel kılan antosiyaninler, Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, Böğürtlen, Kırmızı soğan kabuğunda bulunan renk pigmentlerinden elde edilmektedir.

Gıda Boyası İçermez

Mor renk, kırmızı sebze meyvelerdeki aktif bileşenlerin doğal renginden faydalı olan kısım şekerli olan kısım değil, rengini veren doğal kısımdır. Herhangi bir gıda boyası içermez.

Fonksiyonel gıdaların içeriğinde kırmızı & mor sebze ve meyve özlerinden elde edilen ve sağlığımıza faydaları çok fazla sayıda bilimsel yayına ve makalelere konu olan antosiyaninler(renk pigmentleri) vardır.

Bu sebeple üretilen unlu mamüller de mor bileşenlerce zenginleştirilmiş olduğu için mor renklidir.

MorEkmek ve diğer mor renk unlu mamüllerimizin tadı ve kokusu aynı, sadece rengi farklıdır.

Herhangi bir kimyasal içermez ve %100 doğaldır.

Leave a Reply